Peretele decorativ: Ce este un perete decorativ, idei și modele deosebite, cum poate fi obținut acesta și ce efect are asupra design-ului interior?

Cover photo. Peretele decorativ - Ce este un perete decorativ, idei si modele deosebite, cum poate fi obtinut acesta si ce efect are asupra design-ului interior - Perete decorativ, copii, camera pentru copii, pat

Casa este locul în care ne petrecem o mare parte din timpul nostru prețios, bineînțeles, alături de familie. Pe lângă timpul de calitate petrecut alături de cei dragi, acasă reprezintă locul în care ne odihnim, ne relaxăm și ne simțim cel mai confortabil. Toate aceste experiențe, plus multe altele care sunt pe placul tău și celor dragi ție, pot fi îmbunătățite cu ajutorul unei amenajări interioare care să te reprezinte. Dacă vei alege să folosești anumite detalii de design interior, precum un perete decorativ, casa ta va avea o notă personală și se va crea unui mediu ambiental deosebit.

Acum este mai simplu ca niciodată să îți personalizezi locuința, deoarece peretele decorativ pentru interior reprezintă acel detaliu inedit de care casa ta are nevoie pentru a avea un aspect special. Noi suntem alături de tine și îți oferim servicii personalizate, proiecte la cheie și, alături de echipa de designeri și arhitecți, suntem pregătiți să-ți oferim o locuință de vis care să răspundă preferințelor, dorințelor și nevoilor tale. În showroom-urile noastre vei beneficia de o consultanță excelentă pentru alegerea culorilor, texturilor și a finisajelor potrivite, conform specificului proiectului, cu scopul de a obține casa la care visezi. Așadar, datorită capacității de distribuție de excepție, produsele noastre ce au o calitate premium, vor ajunge la tine așa cum îți dorești, pentru ca tu să te bucuri de efectul nemaipomenit pe care peretele decorativ îl va oferi locuinței tale. 

Prin urmare, în acest articol, vei afla ce este un perete decorativ, cum poate fi obținut acesta și ce efect are asupra design-ului interior, cum poți integra un perete decorativ în design-ul casei tale, tipuri de materiale folosite pentru realizarea unui perete decorativ, plus câteva idei și modele deosebite, pe gustul tău.

1. Peretele decorativ - ce este un perete decorativ?

Peretele decorativ reprezintă un element de design interior, prefabricat. Acesta are forma unei plăci subțiri, cu diverse forme și dimensiuni. De asemenea, îmbracă un perete care deja există în structura casei tale, reprezentând o fațetă ce se află pe un suport de polistiren, de regulă.

De asemenea, un perete decorativ se definește printr-o combinație de forme, culori, texturi și elemente de finisaj ca cele pe care le poți descoperi la noi, în universul de culori, Pittsburgh Paints. Vino să descoperi paleta remarcabilă de culori, chiar în showroom-urile noastre! Mai mult decât atât, specialiștii Color Smart îți vor oferi și suport tehnic pentru pregătirea vopselei pentru interior, conform dorințelor tale. În plus, pe lângă aceasta, cu vopseaua pentru perete și tavan, casa ta va avea aspectul la care tu visezi. Acum este timpul să consulți și tu catalogul nostru online ce conține o varietate de produse ce au o calitate superioară și să alegi cele mai îndrăznețe variante de culori pentru aspectul plăcut al casei tale!

În plus, anumiți pereți decorativi se pot construi, în așa fel încât să fie în armonie cu restul elementelor de decor. Pe de altă parte, există modele de pereți decorativi, care contribuie la evidențierea anumitor zone din casă.

Datorită acestor aspecte, peretele decorativ pentru interior are două roluri importante pentru obținerea unui design deosebit al casei:

 • Estetic – peretele decorativ va contribui la modernizarea diverselor încăperi din casă, datorită aspectului său ieșit din tipare. De exemplu, este o alegere excelentă de decorare pentru living, dormitor, bucătărie sau baie;
 • Funcțional – peretele decorativ pentru interior are și un rol funcțional. Are capacitatea de a masca anumite zone din casă care nu au un aspect prea plăcut.

De asemenea, există și modele de pereți decorativi despărțitori care oferă avantajul de a reorganiza un anumit spațiu. Spre exemplu, aceștia sunt foarte potriviți pentru zone de tip studio sau open space.

2. Pereții decorativi - cum pot fi obținuți și care este efectul pe care îl oferă design-ului interior?

Pereții decorativi pot schimba radical aspectul oricărei încăperi, deoarece oferă un aer foarte sofisticat și ieșit din comun. Este absolut esențial să cunoști tipurile de materiale care se folosesc pentru realizarea unui perete decorativ, iar în felul acesta, să faci cea mai potrivită alegere pentru tine și casa ta. 

În felul acesta, vei înțelege mai bine în ce camere poți să amenajezi un perete decorativ și cum să-l integrezi în design-ul casei tale, pentru a obține efectele dorite.

2.1. Pereți decorativi pentru interior - tipuri de materiale folosite pentru realizarea pereților decorativi

Dacă te-ai întrebat ce materiale se folosesc pentru realizarea unui perete decorativ, noi îți vom prezenta ce tipuri de materiale sunt implicate în tot acest proces de amenajare.

 • Plăcile decorative

Plăcile decorative imită, cu succes, plăcile ce se folosesc în amenajările interioare. De exemplu, faianță, granit, marmură etc. Acestea pot fi montate bucată cu bucată sau se pot găsi sub formă de foi, care pot acoperi peretele în totalitate.

 • Microcimentul

Cu toate că seamănă foarte mult cu marmura, din punct de vedere vizual, microcimentul este un polimer ce se modifică pe bază de ciment. Acesta nu este un material rigid, precum cimentul brut, ci are o structură flexibilă. Microcimentul este un tip de material excelent pentru un perete decorativ ce se află în dormitor sau în living.

 • Lemnul

Pereții decorativi pentru interior din lemn se pot realiza din baghete decorative de lemn, fie verticale, fie orizontale. De asemenea, mai pot fi realizate și sub formă de mozaic, pentru un aspect mai interesant. Pentru că acest model nu vine gata montat, va fi necesar să se construiască piesă cu piesă. În felul acesta, poate fi modelat conform preferințelor tale. Pereții decorativi din lemn sunt foarte potriviți pentru living, dormitor, bucătărie sau hol.

Vei putea stabili toate detaliile necesare, împreună cu echipa de arhitecți și designeri, pentru realizarea amenajării dorite. Echipa Pittsburgh Paints vine cu cele mai bune recomandări și soluții pentru tine și casa visurilor tale! În plus, pentru mai mult confort, oferim și consultanță în bugetare, prin estimarea și calcularea încă de la început a bugetului necesar pentru realizarea amenajării pe care tu ți-o dorești.

 • Piatra

Pereții decorativi care sunt construiți din piatră, se potrivesc în încăperile care sunt predispuse la umiditate. De exemplu, pot fi o alegere potrivită pentru o baie, un balcon sau o verandă. Dacă preferi un perete decorativ realizat din acest tip de material chiar și în alte încăperi, precum un living sau un dormitor, este de preferat să optezi pentru culori calde și tonuri neutre. Acestea pot fi – bej, alb, crem – sau nuanțe pastelate – maro, galben sau violet.

 • Sticla

Pereții decorativi realizați din sticlă, vor aduce un plus de luminozitate în încăperile din locuința ta. Acești pereți decorativi pentru interior dispun de forme cubice ce se găsesc în diverse culori și dimensiuni, adaptate încăperilor casei tale.

Poți alege ce tip de finisaj dorești să aibă sticla, în funcție de cantitatea de lumină care dorești să pătrundă în încăperea în care se află peretele decorativ . La Pittsburgh Paints poți să găsești finisajele potrivite atât în magazinul nostru online, cât și în showroom-urile noastre. 

3. Idei și modele de pereți decorativi - sursa ta de inspirație

În continuare, îți vom prezenta câteva modele și idei interesante de pereți decorativi, pentru a te putea inspira din recomandările noastre. De asemenea, îți vom face câteva sugestii pentru amenajarea unui perete decorativ, în funcție de tipul de cameră. Mai mult decât atât, vei descoperi cum să integrezi un perete decorativ în design-ul casei tale.

Idei și modele de pereți decorativi

 • Alături de modelele de pereți decorativi pentru interior, există și cei cu plăci hexagonale și cu model în relief. Acest model este foarte apreciat și a devenit foarte popular în domeniul amenajărilor interioare. Prin urmare, poți opta pentru amenajarea unei încăperi din casa ta cu un perete decorativ din plăci hexagonale, cu model în relief, pentru a crea mai mult impact, din punct de vedere vizual.
 • Panourile 3D – sunt pereți decorativi care ies în evidență foarte mult. Sunt realizați din diferite forme supradimensionate 3D. Aceștia au un impact vizual foarte puternic. Așadar, se recomandă decorarea parțială cu panouri 3D.
 • Pereți decorativi cu tapet sau fototapet – Aceste modele sunt foarte populare, datorită varietății de texturi și culori. Se integrează cu ușurință în foarte multe stiluri de design interior. În plus, se aplică foarte ușor. Au avantajul că se curăță foarte rapid, doar cu ajutorul unei lavete.

Camere în care se poate amenaja un perete decorativ

Așa cum ai putut observa pe parcursul acestui articol, peretele decorativ contribuie la înfrumusețarea locuinței și reprezintă un element de design interior care poate să schimbe radical aspectul locuinței atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Acesta oferă multiple avantaje, fiind potrivite inclusiv pentru bucătării open space sau locuințe mai mici, precum studiourile sau garsonierele. De exemplu, un perete decorativ despărțitor are capacitatea de a delimita, din punct de vedere vizual, spațiul de somn și spațiul care este destinat activităților de zi cu zi.

Atunci când ne gândim la un perete decorativ, acesta poate fi adaptat conform stilului casei, dar și al preferințelor tale. Acest element de design este foarte versatil și inedit și, de aceea, poate fi integrat în orice încăpere din casa ta. Este esențial să se țină cont de tipul de material din care este construit, pentru a obține cele mai reușite rezultate. Ținând cont de acest detaliu, poți alege din gama variată de pereți decorativi ce se potrivesc pentru amenajarea dormitorului, băii, holului, bucătăriei, balconului sau livingului. 

Idei și sfaturi pentru integrarea unui perete decorativ în design-ul casei tale

De cele mai multe ori, amenajarea unui perete decorativ se va realiza în funcție de stilul de amenajare al încăperii. Se recomandă să fie poziționat pe peretele opus ferestrei, pentru a-l pune mai mult în evidență.

Cu toate acestea, înainte de a construi și concepe peretele decorativ, este indicat să ții cont de anumite elemente esențiale, precum:

 • Funcționalitatea peretelui decorativ pentru camera în care urmează să fie amenajat;
 • Funcționalitatea camerei, de asemenea;
 • Stilul predominant al locuinței tale;
 • Dimensiunea peretelui, dar și complexitatea acestuia.

Exemple de integrare a peretelui decorativ în funcție de stilul casei:

 • Dacă locuința este mai veche și îți dorești să aibă un design mai rustic sau clasic, un perete decorativ din lemn va arăta excelent în casa ta;
 • Pentru o încăpere ce dispune de dimensiuni mai mici, precum o garsonieră sau un studio, sunt potriviți pereții decorativi din sticlă sau din microciment;
 • Dacă îți dorești ca locuința ta să aibă un aspect modern și îndrăzneț, peretele decorativ din microciment este foarte popular și oferă oricărei încăperi o amprentă personală și ieșită din comun. Va pune în valoare, de fiecare dată, o locuință modernă care are un design avangardist și sofisticat. În schimb, pentru o notă de eleganță și rafinament, poți opta pentru pete de culoare, precum argintiu, auriu sau albastru/bleumarin;
 • Pentru o casă ce dispune de un decor modern și minimalist, se va potrivi de minune un perete cu piatră sau cărămidă, de preferat albă sau neagră, bineînțeles, finisată. Alături de elemente de decor calde, peretele decorativ din piatră, va fi pus în evidență. De asemenea, vei obține un echilibru, din punct de vedere estetic și vizual.

În concluzie, peretele decorativ reprezintă un element de design interior unic și ieșit din comun, potrivit pentru înfrumusețarea tuturor încăperilor din casa ta. Echipa noastră de la Pittsburgh Paints îți pune la dispoziție toate resursele necesare pentru realizarea proiectului mult dorit. Vino în showroom-urile noastre să descoperi universul de culori pe care l-am pregătit special pentru tine! În plus, vom stabili împreună ce fel de culori, texturi și finisaje sunt potrivite, în funcție de specificul proiectului, astfel încât să reușești să obții casa la care ai visat!

Surse foto: Pittsburghpaints.ro, Pixabay.com, Pexels.com.