Living verde smarald – amenajarea camerei perfecte pentru relaxare abordând nuanțe calde și primitoare

Titlu_Living-verde-smarald-amenajarea-camerei-perfecte-pentru-relaxare-abordand-nuante-calde-si-primitoare.jpg

Verdele este adesea perceput drept o culoare plăcută din mai multe motive, iar încorporarea sa în camera de zi poate avea numeroase beneficii. Mai întâi de toate, verdele este asociat cu natura, liniștea și echilibrul. Are un efect calmant asupra minții, inducând un sentiment de relaxare și armonie. Înconjurându-te de nuanțe verzi vei simți cum te eliberezi de stres, anxietate și oboseală. Totodată, aceasta este culoarea vegetației, a copacilor și a plantelor. Incluzând-o în living, vei aduce o notă de natură în interior, creând un sentiment de bunăstare, întinerire și vitalitate.

În plus, verdele este o culoare versatilă, disponibilă în diverse nuanțe, de la cele mai puternice și până la tonurile discrete. Această versatilitate îți permite să alegi o nuanță care să se potrivească stilului personal și să completeze estetica generală a livingului. Nu în ultimul rând, această culoare îți permite să faci asortări, fiind compatibilă cu diverse alte nuanțe. Poate fi combinat cu tonurile neutre precum albul, bejul sau griul pentru un aspect fresh și minimalist. Totodată, verdele poate fi asociat cu nuanțe complementare așa cum sunt roz, violet sau galben, creând o atmosferă plină de viață. Această flexibilitate coloristică îți oferă oportunități nesfârșite de exprimare a creativității și personalizare în designul livingului.

Cuprins:

1. Living verde smarald – cum poți combina culorile pentru a obține un design atractiv?

Asocierea dintre culori este foarte importantă în orice proiect de amenajare, chiar și în cazul unui living verde mentă. Acest aspect te va ajuta să obții atât designul la care visezi, dar și o atmosferă armonioasă și plăcută. Iată câteva idei de combinații coloristice pe care le poți include în camera ta de zi:

 • Verde și nuanțe neutre
.-Living-verde-smarald-cum-poti-combina-culorile-pentru-a-obtine-un-design-atractiv_living-verde-cu-nuante-neutre.jpg
1.-Living-verde-smarald-cum-poti-combina-culorile-pentru-a-obtine-un-design-atractiv_living-cu-nuante-inchise-de-verde.jpg
1.-Living-verde-smarald-cum-poti-combina-culorile-pentru-a-obtine-un-design-atractiv_living-cu-perdele-kaki-si-mobilier-gri.jpg
 • Verde cu alb: funcționează bine în designul modern și minimalist.
 • Verde cu gri: dacă prima culoare este una mai intensă, cea de-a doua, fiind neutră, are capacitatea de a induce o stare de relaxare. Totodată, tonurile de gri sunt cunoscute pentru aspectul lor elegant.
 • Verde cu bej sau crem: pentru o atmosferă caldă și primitoare, poți opta pentru o astfel de asociere.

 

 • Culori complementare

 

1.-Living-verde-smarald-cum-poti-combina-culorile-pentru-a-obtine-un-design-atractiv_living-verde-si-galben.jpg
1.-Living-verde-smarald-cum-poti-combina-culorile-pentru-a-obtine-un-design-atractiv_living-verde-si-mov.jpg
 • Verde și albastru: pentru a crea o atmosferă liniștitoare și inspirată de natură, ai posibilitatea de a selecta această combinație coloristică. Albastrul deschis, cum ar fi baby blue sau azur, se potrivește bine cu verdele deschis, în timp ce tonurile mai închise se îmbină cu albastru marin intens.
 • Verde și galben: combinația de acest fel este întruchiparea energiei și vitalității. Poți amenaja un pereții verzi în living, iar în rest, să optezi pentru mobilă galbenă. În acest fel, vei crea o atmosferă plină de viață și veselă.
 • Verde și mov: asocierea celor două culori reflectă eleganță. Poți selecta nuanțe de violet, așa cum sunt lavandă sau prună pentru un plus de rafinament.

2. Living verde – sfaturi ce te vor ajuta să obții o cameră de zi perfectă

2.-Living-verde-sfaturi-ce-te-vor-ajuta-sa-obtii-o-camera-de-zi-perfecta_living-bej-si-cu-canapea-verde-menta.jpg

Amenajarea unei camere de zi verzi implică mai mult decât selectarea culorii. Este nevoie de o analiză atentă a elementelor stilistice pentru a crea un spațiu primitor și plăcut din punct de vedere vizual. Indiferent dacă stilul tău preferat este modern, tradițional, boem sau scandinav, includerea nuanțelor de verde poate aduce viață, energie și o notă de originalitate livingului tău. De aceea, este important să ții cont în primul rând de stilul pe care îți dorești să îl implementezi în camera ta de zi, iar apoi, să iei în considerare și spațiul disponibil.

2.1. Living verde cu gri – cum poți amenaja încăperea în funcție de stilul dorit?

2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_living-cu-perete-verde-intens-si-mobila-verde-menta.jpg
 1. Camera de zi verde modernă:
 • Paleta de culori:
 1. Abordare îndrăzneață: Optează pentru nuanțe intense de verde, cum ar fi smarald sau chartreuse, pentru a crea un design modern. Ai posibilitatea de a realiza un living maro cu verde, selectând tonuri puternice de verde și unele mai discrete de maro.
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_living-verde-plin-de-plante.jpg
 1. Contraste neutre: Asortează verdele cu alb simplu, tonuri de gri sau cu negru pentru a crea un aspect elegant și contemporan.
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_living-verde-cu-mobilier-maro-si-plante.jpg
 • Mobilier și accesorii:
 1. Forme discrete: Alege mobilier elegant cu ornamente discrete. Poți opta pentru canapele, scaune și măsuțe de cafea cu design modern și cu finisaje din metal sau sticlă.
 2. Accente metalice: Urmărește finisajele metalice, cum ar fi cromul sau nichelul, pe corpurile de iluminat, obiectele decorative și picioarele mobilei pentru a obține un accent mai modern.
 • Abordare minimalistă:
 1. Mai puțin înseamnă mai mult: Îmbrățișează simplitatea prin selectarea câtorva piese de mobilier cheie. În acest fel, ai posibilitatea de a accentua culoarea verde din încăpere, fără a crea un design încărcat.
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_living-minimalist-cu-un-perete-verde-si-mobilier-gri.jpg
  1. Elemente naturale: În cazul în care îți dorești o conexiune cu natura, poți include în design lemnul sau piatra, pentru un plus de căldură și echilibru în livingul verde cu alb minimalist.

   

  1. Camera de zi verde în stil clasic:
  • Paletă de culori:
  1. Tonuri pământii: Alege nuanțe discrete de verde, cum ar fi salvie, pentru a crea o atmosferă atemporală și relaxantă.
  2. Nuanțe neutre calde: Amenajarea livingului verde se poate realiza cu nuanțe neutre calde, inclusiv bej, crem sau cafeniu, pentru un design clasic.
  • Mobilier și accesorii:
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_comoda-verde-intens.jpg
  1. Forme clasice: Selectează piese de mobilier cu modele clasice, așa cum sunt canapelele cu brațe late sau scaunele cu spătar înalt
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_canapea-clasica-verde.jpg
   1. Texturi bogate: Încorporează tapițerie de tip catifea, mătase sau chenille, pentru a spori senzația de lux a livingului tău verde.
   • Detalii ornamentate:
   1. Modele complicate: Ai posibilitatea de a adăuga modele precum florale sau cu forme geometrice prin intermediul perdelelor, covoarelor sau pernelor pentru a aduce un plus de stil camerei.
   2. Accente antice: Nu uita să incluzi piese de mobilier și decorațiuni vintage pentru un aer clasic.

    

   III. Camera de zi verde scandinavă:

   • Paletă de culori:
   1. Tonuri discrete: Optează pentru nuanțe de verde palid, inclusiv menta sau chiar kaki, pentru a menține estetica scandinavă aerisită.
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_perete-verde-menta-si-bancheta-gri.jpg
   1. Armonie în nuanțe neutre: Asociază verdele cu o paletă ce cuprinde alb, gri deschis și tonuri de maro asemănătoare lemnului pentru a crea o atmosferă senină
2.1.-Living-verde-cu-gri-cum-poti-amenaja-incaperea-in-functie-de-stilul-dorit_living-cu-perete-verde-pastel-si-mobilier-bej.jpg
    • Mobilier și accesorii:
    1. Design smart: Alegeți mobilier cu linii fine și materiale de culoare deschisă pentru a capta esența designului scandinav.

    1. Accente: Încorporează elemente confortabile, așa cum sunt păturile pufoase, pledurile din blană artificială și covoarele cu design minimalist pentru a aduce căldura și confortul în livingul tău verde.
    • Funcționalitate și simplitate:
    1. Depozitare practică: Acest stil de amenajare este caracterizat prin piese de mobilier cu numeroase spații de depozitare încorporate, special create pentru a menține încăperea ordonată și bine organizată.
    2. Lumina naturală: Ai posibilitatea de a instala perdele de culoare deschisă ori jaluzele care filtrează lumina pentru a spori luminozitatea, dând un aspect aerisit, chiar dacă ai optat pentru pereți verzi în living.

2.2. Living verde cu maro – cum influențează mărimea camerei procesul de amenajare?

2.2.-Living-verde-cu-maro-cum-influenteaza-marimea-camerei-procesul-de-amenajare_perete-verde-cu-jumatate-de-design-floral.jpg

Amenajarea unui living verde necesită o atenție deosebită la dimensiunea camerei pentru a crea un spațiu armonios și atractiv. Indiferent dacă ai un apartament mic sau o casă spațioasă, includerea tonurilor de verde va aduce un sentiment de liniște, prospețime și conexiune cu natura.

 1. Camere de zi mici:
 • Alegerea nuanței potrivite de verde:
 1. Verdele deschis și aerisit: Optează pentru nuanțe mai deschise de verde, cum ar fi menta sau salvia, pentru a crea o iluzie de spațiu extins și luminos.
 2. Paleta monocromatică: Ia în considerare utilizarea unor tonuri diferite de verde în toată cameră pentru a menține senzația de încăpere de mari dimensiuni.
 • Mobilier și dispunere:

 

2.2.-Living-verde-cu-maro-cum-influenteaza-marimea-camerei-procesul-de-amenajare_mobilier-verde-amplasat-bine-organizat.jpg
 1. Mobilier multifuncțional: Selectează piesele de mobilier ce îți asigură multiple spații de depozitare, întocmai pentru a putea menține încăperea ordonată.
 2. Soluții de economisire a spațiului: Ai posibilitatea de a monta rafturi pe perete ori de a instala mobilier cu profil subțire pentru a elibera spațiul disponibil pe podea și pentru a crea o atmosferă mai deschisă.
 3. Organizare: Aranjează mobilierul într-un mod care să-ți permită să te miști.

 

 1. Camere de zi mari:
 • Verdele ca element de bază:
 1. Perete verde: Folosește o nuanță îndrăzneață de verde pentru a crea o pată de culoare sau pentru a accentua diferitele elemente instalate deja.
 2. Paletă de culori echilibrată: Completează verdele cu tonuri neutre sau alte culori complementare pentru a menține un design echilibrat și armonios.
2.2.-Living-verde-cu-maro-cum-influenteaza-marimea-camerei-procesul-de-amenajare_camera-verde-cu-fotoliu-clasic-cu-spatar-inalt.jpg
  • Piese decorative:
  1. Plante mari: Pentru a crea un design primitor, poți include plante înalte în ghiveci sau să îți amenajezi un perete plin de plante, creând o imagine relaxantă și primitoare.
2.2.-Living-verde-cu-maro-cum-influenteaza-marimea-camerei-procesul-de-amenajare_living-cu-un-perete-acoperit-de-plante.jpg
  • b. Elemente statement: O canapea supradimensionată sau piese de artă unice pot schimba radical aspectul general din încăpere.

3. Living cu verde – idei de design pe care le poți pune în practică

Verdele este o culoare versatilă și revigorantă, care poate induce sentimente de liniște, armonie și conexiune cu natura în livingul tău. Fie că preferi tonurile subtile și discrete ori un stil îndrăzneț și energic, abordarea nuanțelor de verde îți poate transforma spațiul într-o oază liniștitoare. Iată câteva idei pentru a te ajuta să amenajezi o cameră de zi verde:

   1. Alege nuanța potrivită: Verdele este disponibil în diferite nuanțe, de la tonurile intense și până la cele mai discrete. Ține cont de starea de spirit pe care vrei să o insufle spațiul iar apoi, vei putea opta pentru culoarea potrivită. Nuanțele mai deschise, cum ar fi verde mentă sau pastel, pot face ca încăperea să se simtă aerisită și luminoasă, în timp ce nuanțele mai închise, cum ar fi verde pădure sau smarald, creează o atmosferă mai sofisticată și mai confortabilă.
3.-Living-cu-verde-idei-de-design-pe-care-le-poti-pune-in-practica_living-alb-si-bej-cu-o-canapea-verde-si-perne-albe.jpg

2. Accent pe perete: Ai posibilitatea de a picta un perete într-o nuanță îndrăzneață de verde, folosind vopsea lavabilă pentru interior, întocmai pentru a crea o pată de culoare în cameră. Poate fi peretele din spatele canapelei sau cel pe care se află mai multe decorațiuni. Cu toate acestea, este indicat să păstrezi ceilalți pereți în tonuri neutre pentru a echilibra coloristica.

3. Mobilier verde: Încorporează piese de mobilier de culoare verde pentru a adăuga un strop de culoare în cameră. O canapea, un fotoliu sau un otoman verde poate deveni elementul central al livingului. Pe de altă parte, poți alege mobilier de culoare neutră și puteți include perne verzi pentru o notă mai subtilă de verde.

3.-Living-cu-verde-idei-de-design-pe-care-le-poti-pune-in-practica_living-cu-dulap-si-etajere-gri-si-scaune-verzi.jpg

4. Iluminat: Alege becuri LED eficiente din punct de vedere energetic pentru a reduce consumul de energie. Totodată, poți amenaja ferestre mari pentru a facilita pătrunderea luminii naturale în timpul zilei și pentru a reduce nevoia de iluminat artificial. De asemenea, ai posibilitatea de a include lămpi înalte de podea cu abajururi verzi ori variante de mici dimensiuni pentru a asigura o strălucire verde subtilă, dar de impact.

5. Plante de interior: Încearcă să integrezi mai multe plante de interior pentru a purifica aerul și pentru a aduce un sentiment de prospețime în spațiu. De asemenea, plantele joacă un rol important în designul unei încăperi, putând îmbunătăți aspectul vizual.

3.-Living-cu-verde-idei-de-design-pe-care-le-poti-pune-in-practica_living-cu-multe-plante-si-fotolii-verzi-si-scaune-galbene.jpg

6. Accesorii verzi: Dezvoltă accente verzi în toată camera optând pentru perdele, covoare, perne sau lămpi verzi. Aceste mici elemente pot completa armonios încăperea.

3.-Living-cu-verde-idei-de-design-pe-care-le-poti-pune-in-practica_perne-decorative-verzi-sau-cu-imprimeu-cactus.jpg

7. Lucrări de artă și decorațiuni de perete: Pereții pot fi decorați cu lucrări de artă cu tematică verde sau printuri naturale. Acestea pot afișa peisaje, scene inspirate din natură sau artă abstractă cu tonuri verzi. Mai mult decât atât, oglinzile cu rame verzi sau panourile decorative de perete în aceeași culoare sunt opțiuni demne de luat în calcul.

3.-Living-cu-verde-idei-de-design-pe-care-le-poti-pune-in-practica_living-cu-elemente-decorative-vintage.jpg

Amenajarea unei camere de zi în nuanțe de verde oferă numeroase posibilități, de la crearea unui refugiu relaxant până la energizarea spațiului folosind nuanțe vibrante. Luând în considerare ideile de design prezentate în acest articol, îți vei putea infuza livingul cu frumusețea culorii verde, creând un spațiu care să-ți reflecte stilul și personalitatea, aducând totodată un sentiment de prospețime, seninătate și legătură cu natura. Experimentează cu diferite nuanțe, texturi, modele și materiale pentru a crea o cameră de zi care să se potrivească gustului tău și care să-ți transforme locuința într-un sanctuar verde.

 

Sursa foto: freepik.com; pexels.com; unsplash.com