Finisaje interioare – etapele realizării acestora și tipurile care se pot face + idei pe care trebuie să le iei în considerare

Finisaje-interioare-Femeie-cu-spatele-cover.jpg

În zilele noastre, este mai ușor decât crezi să-ți personalizezi locuința după bunul plac, astfel încât să obții un loc care să devină, cu adevărat, „acasă”. Concret, finisajele interioare de calitate au puterea de a transforma orice spațiu dintr-o locuință, oricât de obișnuit ar fi, în unul extraordinar, astfel încât să întreacă așteptările proprietarilor. Așadar, fie că deții o casă cu o suprafață generoasă, fie un apartament de dimeniuni reduse, un design interior bine pus la punct reprezintă cheia prin care poți obține locuința visurilor tale.


Acest articol conține informații relevante despre finisajele pentru pereții interiori pe care oamenii trebuie să le cunoască, cu atât mai mult dacă doresc să dea viață unui proiect inedit în viitorul apropiat. De asemenea, sunt evidențiate tipurile de finisaje interioare care se pot face de către profesioniști, dar și etapele care trebuie urmate în vederea realizării lor. Mai mult decât atât, sunt notate mai multe idei de finisaje pentru pereții interiori, excelente pentru a servi ca sursă de inspirație pentru casele sau apartamentele noi, respectiv pentru reamenajările interioare.

1. Care sunt etapele necesare în vederea realizării finisajelor interioare?

Un lucru este clar: atunci când vorbim despre finisajele interioare dintr-un apartament sau dintr-o casă, este esențială o pregătire corespunzătoare, astfel încât rezultatul final să fie conform dorințelor proprietarilor. Acesta este, poate, secretul care asigură o lucrare de interior de calitate. Desigur, pentru ca acestea să fie impecabile, se impune cunoașterea pașilor necesari în vederea finalizării acestui demers. Care sunt aceștia? Citește rândurile de mai jos pentru a afla!
1CARES2.jpg

Etape finisaje interioare: ce acțiuni trebuie realizate?

  1. Mobila trebuie mutată în centrul încăperii sau afara locuinței: cu scopul de a nu se păta cu vopsea sau a nu ocupa spațiul de lucru, toate piesele de mobilier trebuie îndepărtate de zonele respective și acoperite (în cazul în care este vorba despre o proprietate nouă, acestea nu trebuie achiziționate până nu este gata vopsirea pereților și montarea pardoselei).
  2. Podelele trebuie acoperite: la fel ca în cazul mobilei și a altor obiecte decorative, este de preferat ca toată suprafața pardoselei să fie acoperită, cât mai bine posibil, în cazul în care urmează zugrăvirea pereților.
  3. Pereții cu probleme trebuie retușați/reparați: trebuie îndepărtată vopseaua existentă, umplute găurile, îndreptate suprafețele, reparate fisurile etc. Pentru ca această etapă să fie finalizată cu succes, este necesar ca cei responsabili de aceste sarcini să dețină grund și amorsă, produse esențiale pentru aplicarea corectă a vopselelor lavabile, indiferent dacă este vorba despre o amenajare de interior sau de exterior (dacă vrei să zugrăvești pereții în curând, pe blogul nostru există un articol excelent despre cum se aplică amorsa în mod corect).
  4. Zona unui perete cu probleme, unde s-a intervenit, trebuie șlefuită, dacă este lucioasă, iar mai apoi aplicată vopseaua: în mod ideal, aceasta ar trebui să fie de calitate înaltă, pentru a asigura încheierea unui proiect cu rezultate deosebite. 
Mai apoi, se pot monta ușile, corpurile de iluminat, instalațiile sanitare și așa mai departe. Însă, în mod evident, dacă etapele enumerate sunt respectate cu strictețe, proiectul final va arăta așa cum îți dorești, dar va fi și pe placul celorlalte persoane cu care mai locuiești.  Bineînțeles, pentru ca acest obiectiv să fie atins, este fundamental să achiziționezi doar vopsea lavabilă pentru interior de înaltă calitate, așa cum este cea din catalogul magazinului nostru. Mai mult, având în vedere faptul că aceasta este de mai multe tipuri, mai exact lucioasă, satinată, mată și eggshell, este mai ușor ca oricând să creezi spații ideale pentru tine.
1CB3141.jpg
1CD1541.jpg
1CD8921.jpg
Astfel, în calitate de deținător al unei proprietăți imobiliare, produsele Pittsburgh Paints reprezintă cele mai bune opțiuni pentru decorarea locuinței tale, întrucât sunt extrem de durabile, ușor de aplicat și de întreținut. 

1C0E321.jpg
1CED5E1.jpg
1C068C1.jpg
Totuși, pentru ca fiecare încăpere să arate la fel ca în viziunea ta, va trebui să deții inclusiv vopsea pentru perete și tavan de calitate. În cazul în care nu știai, acum este momentul perfect să aflii că specialiștii Color Smart îți vor pune la dispoziție și suport tehnic, dar și consiliere în șantiere.

Nu în ultimul rând, vei primi recomandări excelente de la specialiști în domeniu, arhitecți și designeri, constructori sau aplicatori, astfel încât proiectul să-ți îndeplinească cerințele și, firește, standardele de calitate.

1CARES4.jpg
În plus, alt avantaj de care vei beneficia este faptul că ai posibilitatea să alegi varianta cea mai bună pentru tine dintr-o paletă cromatică care conține peste 2000 de tonuri, iar culoarea, textura și finisajul se păstrează ani de zile. Așadar, nu mai pierde timpul și vino în showroom-urile noastre să descoperi universul de culori, pregătit special pentru cei care pun preț pe detalii și pe calitate, la fel ca tine!
CARES1.jpe
1CARES2.jpe
1CARES3.jpe
Nu trebuie să te îngrijorezi absolut deloc în ceea ce privește acest aspect, deoarece încă de la primii pași în showroom-ul nostru, echipa noastră, formată doar din profesioniști, îți va oferi consultanță și te va ajuta să selectezi culorile, finisajele și texturile finisajele, în funcție de proiectul tău, astfel încât să reușești să intri în posesia casei la care ai visat dintotdeauna.
1CARES3.jpg
1CARES1.jpg
Ai nevoie de ajutor în ceea ce privește asortarea culorilor în casă? Atunci, este absolut necesar să citești articolul creat despre acest subiect, ușor și rapid de accesat direct de pe blogul nostru, pentru a învăța, printre altele, cum poți asorta culorile în casă, informații esențiale pentru orice persoană care dorește să decoreze o casă sau un apartament nou sau, de ce nu, atunci când este vorba despre o reamenajare. Până la urmă, locuința trebuie să fie amenajată cu bun-gust, conform personalității și caracterului tău.

2. Ce tipuri de finisaje interioare se pot face + idei de finisaje pentru pereții interiori

Fie că optezi pentru finisajele interioare moderne, fie pentru cele clasice, este fundamental să le alegi astfel încât să ofere un echilibru din punct de vedere practic, funcțional și estetic cu restul alegerilor pe care urmează să le faci în materie de amenajări interioare. La fel, indiferent dacă urmează să alegi niște finisaje interioare pentru case sau pentru apartamente, este necesar să acorzi atenție maximă fiecărui detaliu, în vederea achiziționării celor mai bune opțiuni, care să creeze spații în stilul dorit. Din dorința de a te bucura de o locuință perfectă pentru tine și persoanele dragi cu care conviețuiești, în continuare sunt notate mai multe idei fantastice pe care merită să le iei în considerare pentru proiectul tău.

Finisaje interioare apartamente și case: care sunt cele esențiale?

Când vine vorba despre finisajele interioare, nu vorbim doar despre finisajele pereților, ci și despre parchet, uși interioare/exterioare, gresie și faianță, iar lista poate continua. Totodată, în acest context trebuie amintit și peretele decorativ, un element de design interior prefabricat, în forma unei plăci subțiri, cu diverse forme și dimensiuni, aflat pe lista de preferințe a celor care doresc constant să își îmbunătățească spațiul în care locuiesc. Pentru mai multe informații despre acest topic de interes, citește articolul de pe blogul nostru! Categoric, la noi, în universului de culori Pittsburgh Paints, vei găsi finisaje interioare de lux excelente, care să răspundă preferințelor, dorințelor și nevoilor fiecărui client în parte.

Idei finisaje interioare pentru casă și apartament: ce vopsea este potrivită pentru camere?

Așa cum probabil știi deja din informațiile prezentate mai sus, vopseaua este de mai multe tipuri, iar acest criteriu trebuie să reprezinte un factor decisiv atunci când o alegi pentru fiecare încăpere în parte.
2CETIP3.jpg
Spre exemplu, pentru dormitor, living și alte camere destinate relaxării, este recomandat să alegi o vopsea mată, în nuanțe naturale sau pasteluri, care să nu agite. De altfel, dacă ești o persoană îndrăzneață, poți să-ți îndrepți atenția și spre culorile mai puternice, pentru o notă de unicitate.

Idei de finisaje pentru pereții din baie și bucătărie

De regulă, pentru baie și bucătărie, este bine să se opteze pentru o vopsea durabilă, cum ar fi cea de tip eggshell, întrucât riscul de uzură este mult mai mare. De asemenea, pentru bucătărie, alte variante grozave sunt cele satinate și lucioase care arată fantastic în combinație cu corpurile create special pentru inima locuinței. Oricum, nu trebuie să îți impui limite când vine vorba despre aceste spații, deoarece poți rămâne surprins, în sensul bun al cuvântului, de cât de spectaculos arată o bucătărie sau o baie în culori profunde.

Idei de finisaje interioare care trebuie luate în considerare pentru rezultate fantastice, conform dorințelor tale

Culoarea pereților trebuie să fie în contrast cu podelele

Spre exemplu, dacă îți dorești o locuință cu un design interior minimalist sau modern, atunci este recomandat să optezi pentru o pardosea mai închisă ori mai deschisă la culoare față de cea a pereților. Depinde cum îți place mai mult. Oricum, ceea ce contează este să existe un contrast între nuanțe.
2CETIP4.jpg
2CETIP2.jpg
Mai apoi, mobila trebuie selectată pe o culoare potrivită cu schema cromatică deja existentă în locuință, pentru a crea armonia dorită. Aceeași regulă este valabilă și în cazul decorațiunilor.
Ușile de interior, dar și cele de exterior trebuie alese astfel încât să se potrivească cromatic cu culoarea pereților
Ai optat pentru pereți albi? Atunci, alege niște uși tot albe sau pe o culoare similară.
2CETIP2.jpg

Este foarte important să te decizi, înainte de a alege ușile, ce nuanță va avea vopsea pentru pereți. În caz contrar, există riscul ca efectul vizual creat să nu fie unul satisfăcător și, poate, chiar să dorești niște îmbunătățiri în viitorul apropiat.

Chiar dacă, în primă fază, alegerea finisajelor interioare poate părea o sarcină cu un nivel ridicat de dificultate, nu trebuie să te stresezi în legătură cu acest subiect, deoarece dacă stabilești un buget general și dacă iei fiecare decizie pe rând, totul va ieși așa cum ți-ai propus. Totodată, nu trebuie să te grăbești pentru a finaliza cât mai repede proiectul la care ești implicat, deoarece este vorba despre viitoarea ta casă, iar pentru a face alegeri practice și utile, e nevoie să ai o strategie și, desigur, să știi exact ceea ce îți dorești în această direcție. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să ceri ajutorul specialiștilor sau să te inspiri din diverse surse, precum imaginile atașate în acest articol.

În concluzie, amenajările interioare, mai precis finisajele, reprezintă una dintre cele mai frumoase și, în același timp, amuzante părți în vederea obținerii unui apartament sau a unei case cu bun-gust. Așadar, pentru a obține niște spații de excepție, așa cum ai visat dintotdeauna să ai în propria locuință, trebuie să urmezi etapele realizării finisajelor interioare, dar și să ții cont de restul informațiilor din acest articol.

Sursă foto: Freepik.com, Pittsburghpaints.ro, Pexels.com