Dormitor turcoaz - cum să îl amenajezi și cu ce culori să combini turcoazul

Dormitor-turcoaz-cum-sa-il-amenajezi-si-cu-ce-culori-sa-combini-turcoazul.jpg

Turcoazul este o nuanță de albastru-verde, care aduce o senzație de prospețime și liniște în orice spațiu. De aceea, a devenit o culoare din ce în ce mai folosită în dormitoare, pentru că oferă un sentiment de relaxare și un somn liniștit. Turcoazul poate fi folosit atât în dormitorul copiilor, cât și în cel al adulților. 

Cuprins:

1. Dormitor turcoaz - idei de amenajare

Dacă te-ai gând să îți decorezi dormitorul într-o culoare specială, turcoazul este o nuanță frumoasă, exotică și vibrantă. Această culoare se poate regăsi în textile și lenjerii de pat, în mobilier, în perdele, decorațiuni sau pe pereți. Desigur, pentru a obține un rezultat foarte bun, trebuie folosită o vopsea lavabilă premium. 

Este indicat să se folosească vopsea lavabilă pentru interior ecologică, cu proprietăți ecologice și antibacteriene. Este foarte important ca dormitorul să fie un mediu curat, bine îngrijit și este necesar ca aerul din interior să nu afecteze sănătatea organismului. De aceea, este important să pui preț pe calitate și pe detalii, pentru ca rezultatul final să nu fie doar unul spectaculos, ci și calitativ. Odată făcută alegerea corectă, te vei bucura de produse extrem de durabile, ușor de aplicat și de întreținut, care își păstrează culoarea, sunt rezistente la zgârieturi și pete și își păstrează textura și finisajul ani de zile. 

Fie că apelezi la un finish mat sau unul lucios, la vopsea pentru lemn și alte materiale, vei obține un rezultat perfect. 

1.-Dormitor-turcoaz-idei-de-amenajare-1.jpg
1.-Dormitor-turcoaz-idei-de-amenajare2.jpg
1.-Dormitor-turcoaz-idei-de-amenajare3.jpg
1.-Dormitor-turcoaz-idei-de-amenajare4.jpg

2. Dormitor turcoaz cu gri, alb și alte culori

Culoarea turcoaz în dormitor poate fi ușor asortată cu nuanțe neutre, precum: alb, gri, bej, nude, maro, negru, albastru, auriu, argintiu și multe altele. Acestea se pot regăsi în mobilier, decorațiuni sau lenjerii de pat. 

Iată câteva idei pentru a obține un aspect armonios și plăcut:

Dormitor gri cu turcoaz

Griul este o opțiune populară care se potrivește cu turcoazul. Poți alege un gri deschis sau un gri închis, în funcție de preferințele tale. Această combinație aduce un plus de eleganță și rafinament într-un dormitor. Poți utiliza griul pentru mobilier, perdele, perne, lenjerie sau covoare, în timp ce turcoazul poate fi evidențiat prin peretele principal și prin accesorii. De asemenea, se pot adăuga accente de culoare. 

2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitori-gri-cu-turcoaz.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-gri-cu-turcoaz2.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitori-gri-cu-turcoaz3.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitori-gri-cu-turcoaz4.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitori-gri-cu-turcoaz5.jpg

Dormitor turcoaz cu alb

Albul este un partener clasic și versatil pentru turcoaz. Combinând turcoazul cu alb, vei obține un aspect luminos și modern al dormitorului. Albul poate fi folosit pentru mobilier și pentru a crea un contrast plăcut și pentru a evidenția frumusețea turcoazului. Un dormitor alb cu turcoaz este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vopsirea unui perete în turcoaz intens sau deschis va adăuga un element focal puternic în dormitor. De asemenea, mobilierul alb se va îmbina perfect cu un perete turcoaz. Pentru a adăuga un plus de interes și vitalitate, poți adăuga accente de culoare. De exemplu, sunt foarte frumoase pernele decorative în culori vibrante, precum galben, portocaliu sau roz. Datorită albului, te poți juca cu tonurile oricum îți dorești. 

2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb1.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb2.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb3.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb4.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb5.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb6.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-turcoaz-cu-alb7.jpg

Dormitor maro cu turcoaz

Vopsirea unui perete în turcoaz și utilizarea mobilierului în nuanțe de maro, cum ar fi stejarul închis sau nucul, poate crea un impact vizual foarte interesant. Culorile complementare se vor evidenția reciproc, permițând turcoazului să iasă în evidență și maroului să ofere un plus de confort. Se pot adăuga accesorii și ornamente nude, bej sau albe. Un covor în dungi turcoaz și maro poate fi, de asemenea, o alegere interesantă.  Pentru a echilibra combinația turcoaz-maro, se pot utiliza culori neutre, cum ar fi alb, crem sau bej, pentru restul pereților și mobilierului. Aceste culori neutre vor permite turcoazului și maroului să se evidențieze în mod corespunzător.

2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-maro-cu-turcoaz-1.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-maro-cu-turcoaz-2.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-maro-cu-turcoaz-4.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-maro-cu-turcoaz-5.jpg
2.-Dormitor-turcoaz-cu-gri-alb-si-alte-culori-dormitor-maro-cu-turcoaz-6.jpg

Așadar, turcoazul este o culoare foarte frumoasă și poate fi folosită cu brio în decorarea dormitorului. Ia în considerare sfaturile și ideile de mai sus și nu uita să folosești cele mai bune vopsele decorative de interior, pentru un rezultat așa cum îți dorești. 

 

Surse foto: Unsplash.com, Pittsburghpaints.ro, Pinterest.com