Culori pentru zugrăveli de exterior – cum alegi culoarea ideala și ce impact are aceasta asupra locuinței tale?

Culori zugrăveli de exterior - cum alegi cea mai bună culoare și ce impact are aceasta asupra locuinței tale-min

Toată lumea visează să-și construiască casa perfecta, însă este un proces care implică stres, devotament și alergătură. Totuși, partea cea mai bună este că astăzi există experți pentru toate domeniile, iar designerii așteaptă cu nerăbdare să te ajute să pui la punct fiecare detaliu, astfel încât să nu mai ai nicio grijă pe cap. Totuși, după ce ai terminat de amenajat interiorul locuinței, trebuie să începi să te focusezi și asupra fațadei exterioare, extrem de importantă și ea. Este necesar să alegi culori calitative pentru zugrăveli exterioare, care să nu se degradeze în timp și care să-i ofere casei tale un aer rafinat, elegant și distinct de tot ce ai mai văzut până acum.

Dacă nu știi de unde să începi sau ce culori de exterior să alegi pentru casă, ai ajuns în locul potrivit. În continuare, vom vorbi despre ce culori se folosesc pentru exteriorul casei și îți vom oferi cele mai bune idei, astfel încât să ne asigurăm că locuința va ieși fix așa cum ți-ai imaginat.

1. Culori zugrăveli de exterior - ce este un perete decorativ și cum poate fi obținut efectul de perete decorativ?

Pereții decorativi exteriori sunt o modalitate excelentă de a adăuga personalitate și stil exteriorului unei case sau al unei clădiri comerciale. Culorile lavabile de exterior sunt o opțiune populară pentru a accentua aspectul și caracteristicile unei proprietăți, precum și pentru a oferi o funcție practică (protecție împotriva vremii sau izolare termică).

Unul dintre cele mai populare tipuri de pereți decorativi exteriori este zidaria decorativă. Aceasta poate fi realizată din cărămizi sau piatră naturală și poate fi utilizată pentru a accentua anumite caracteristici ale unei proprietăți, cum ar fi intrarea sau colțurile clădirii. Zidăria decorativă poate fi combinată cu alte materiale de clădire, cum ar fi lemnul sau metalul, pentru a crea un aspect unic și interesant.

O altă opțiune populară pentru pereții decorativi exteriori este panoul decorativ. Acesta poate fi realizat din diferite materiale, cum ar fi lemn, metal sau PVC și poate fi utilizat pentru a accentua anumite caracteristici ale unei proprietăți, cum ar fi ferestrele sau ușile. Panourile decorative pot fi personalizate cu modele sau mesaje, oferind oportunități unice pentru a adăuga personalitate și stil exteriorului unei proprietăți.

Fototapetul exterior este o altă modalitate prin care îți poți înfrumuseța casa. Acesta poate fi aplicat pe zidurile casei sau a clădirii comerciale și poate fi personalizat în funcție de preferințe și necesități. Fototapetul exterior poate fi izolant termic si poate proteja împotriva vremii nefavorabile.

Nu în ultimul rând, un perete decorativ de exterior poate fi obținut cu ajutorul culorilor casei de exterior. Mai mult, trebuie să uiți de culorile clasice și să îndrăznești să optezi pentru nuanțe unice, lucioase sau mate, care să asigure atât o culoare de lungă durată, cât și rezistență în fața oricăror evenimente meteorologice nefavorabile. Culorile de exterior pentru case trebuie să fie alese cu mare atenție, întrucât acestea trebuie să fie calitative și durabile, pentru a nu fi nevoit să renovezi anual locuința. În acest sens, vopseaua lavabilă pentru exterior premium este răspunsul la ceea ce cauți și este, de departe, cea mai bună soluție pentru locuința ta, care va rămâne intactă ani de zile și va arăta mereu ca în prima zi. 

Așadar, există o varietate de opțiuni de culori de casă de exterior, disponibile atunci când vine vorba de decorarea pereților de afară, de la zidăria decorativă, la panourile decorative și fototapetul exterior, până la cele mai bune vopsele lavabile. Fiecare dintre aceste opțiuni oferă oportunități unice pentru a adăuga personalitate și stil exteriorul unei proprietăți, precum și o funcție practică. Este important să iei mereu în considerare atât tipul clădirii, cât și preferințele personale. Cele mai bune și simple soluții vor rămâne întotdeauna culorile pentru casă de exterior, care vor avea un impact vizual impresionant asupra celorlalți și îți vor înfrumuseța locuința cu colecții de culori la modă, premium și de diferite față de tot ceea ce ai mai văzut până acum. 

Culori zugrăveli de exterior - ce este un perete decorativ și cum poate fi obținut efectul de perete decorativ - casa albastra cu maro
Culori zugrăveli de exterior - ce este un perete decorativ și cum poate fi obținut efectul de perete decorativ - casa maro deschis
Culori zugrăveli de exterior - ce este un perete decorativ și cum poate fi obținut efectul de perete decorativ - casa maro
Culori zugrăveli de exterior - ce este un perete decorativ și cum poate fi obținut efectul de perete decorativ - casa albastra
Culori zugrăveli de exterior - ce este un perete decorativ și cum poate fi obținut efectul de perete decorativ - locuinta bej
Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa gri

2. Culori de exterior pentru case - ce impact are un perete decorativ exterior asupra interiorului?

Chiar dacă interiorul casei și culoarea de exterior nu par să aibă legătură, în realitate, pereții decorativi exteriori pot avea un impact semnificativ asupra design-ului interior. Ei pot fi utilizați pentru a accentua anumite caracteristici ale cladirii și pentru a oferi o funcție practică, cum ar fi izolarea termică. Pe lângă aceste beneficii, pereții decorativi exteriori pot fi utilizați și pentru a crea un design interior mai coeziv și mai armonios.

Culorile, vopselele și finisajele pot fi utilizate pentru a crea un punct focal în interiorul unei proprietăți. De exemplu, o zidărie decorativă sau un panou decorativ poate fi utilizat pentru a accentua intrarea unei case sau a unei clădiri comerciale, creând astfel un punct de impact în holul de intrare. Acest lucru poate ajuta la formarea unei legături vizuale si la o tranziție mai fluidă și mai armonioasă între exterior și interior.

Spre exemplu, contrastul va fi unul extrem de mare și de greu de suportat vizual dacă optezi pentru o nuanță rece în interior și pentru o culoare decorativă caldă de exterior. Mai mult, deși culorile sunt cele care definesc noile trenduri, nu trebuie niciodată să exagerezi cu acestea sau să îmbini prea multe nuanțe. Culorile de exterior ale casei reprezintă o „punte” pentru ceea ce urmează să vezi în interior, deci ar trebui să menții mereu un echilibru. 

2. Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa portocalie caramida
Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa galbena
Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa din caramida
Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa verde
Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa albastru cu alb
Culori case de exterior - ce impact are un perete decorativ asupra designeu-lui interior - casa gri

3. Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei? Idei de perete decorativ

Culorile decorative pentru exterior pot fi extrem de diverse, așadar, îți vom oferi acum câteva idei de culori pentru exterior pe care le poți încerca și tu. În primul rând, ar trebui să începem lista tendințelor cu albul, care, cu siguranță, face parte din topul culorilor de exterior. Extrem de elegant și la modă, acesta nu se va demoda niciodată, fie că vorbim despre spațiul interior sau exterior al locuinței. Totuși, pentru că focusul este fațada exterioară, este important să știi că trebuie să faci cele mai inspirate decizii dacă vrei să-ți vopsești casa albă. Varul trebuie să fie unul extrem de calitativ, care să nu permită pereților să se murdărească sau să se degradeze rapid. Pe cât este de frumos, albul este și foarte greu de întreținut, astfel încât trebuie să te gandești bine înainte să iei această decizie. 

Mai mult, griul face și el parte din nuanțele de exterior pe care merită să le încerci. Neutră, dar în același timp și elegantă, o fațadă gri, aleasă atent, după cele mai premium criterii, va rezista excelent în timp și nu va fi deteriorată de niciun fel de fenomen meteorologic. Prin alegerea griului metalic ca variantă pentru varul de exterior vei realiza extrem de ușor și contrastul cu vopseaua din interior, întrucât este o culoare foarte versatilă, care se potrivește în foarte multe contexte. Mai mult, dacă optezi pentru nuanțe decorative de exterior neutre, precum este aceasta, atunci poți fi ceva mai îndrăzneț la interiorul locuinței.

Albastrul face și el parte din gama culorilor potrivite pentru exterior către care merită să-ți îndrepți atenția. În funcție de nuanța pentru care optezi, aceasta poate fi folosită pentru întreaga fațadă sau pentru a evidenția anumite detalii și pentru a obține un aer fresh. În orice caz, albastrul va rămâne mereu în tendințe și nu te va face să regreți decizia luată.

Ce ai spune despre culorile de exterior ceva mai aprinse, cum ar fi movul? O locuință cu personalitate, construită din materiale calitative și finisaje extrem de atent alese nu va fi niciodată „prea mult”, dacă alegi culori bune și calitative.

Pe site-ul nostru vei găsi extrem de multe modele de culori de casă pentru exterior din care poți alege, la cele mai înalte standarde. Este important să alegi o culoare 100% pentru exterior, întrucât doar aceasta îți va promite faptul că nu se va decolora în timp și că orice pată se va curăța rapid, fără prea multe bătăi de cap.

Este necesar sa fie adus în discuție și maroul, care se poate regăsi și el în diferite nuanțe, de la cele mai deschise, până la cele mai închise și mai aprinse. O locuință care este concepută din materiale naturale, care conține mult lemn și care poate avea anumite detalii din mediul înconjurător, cum ar fi piatra, spre exemplu, este cea mai bună variantă în acest context. Așadar, culoarea maro nu va face decât să accentueze aceste trăsături unice pe care locuința ta deja le are.

Nu în ultimul rând, când vine vorba de culori de exterior trebuie să aducem în discuție și combinațiile de nuanțe pe care le poți face, pentru a ajunge la stilul dorit. Modelele de culori pentru exteriorul unei case sunt foarte variate. Cu toate că poți face orice combinație de culori, astfel încat casa să fie pe placul tău, poți cere sfatul specialistului oricând ai o nelămurire cu privire la această decizie importantă. Acesta va ști exact ceea ce îți trebuie și te va ajuta să găsești mai repede varianta perfectă pentru locuința ta. 

Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - culoare bej
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - gaben spre portocaliu
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - galben
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - casa galbena fatada
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - casa albastra cu alb si caramida
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - casa albastra
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - casa galbena
Ce culori se folosesc pentru exteriorul casei - idei de perete decorativ - fatada casa albastra

Nu a fost niciodată mai ușor să-ți alegi culorile de exterior ale casei decât în ziua de astăzi. Acum ai la dispoziție o paletă largă și diversă de variante, toate la cele mai înalte standarde. Cu toate acestea, înainte să alegi nuanța finală, este important să găsești cel mai de încredere producător, care să-ți asigure calitatea și durabilitatea produsului. Nimeni nu-și dorește ca vopseaua exterioară să se decoloreze la scurt timp de la aplicare. De asemenea, este un plus să optezi pentru o lavabilă care se poate curăța extrem de ușor, doar cu ajutorul unui burete.

De asemenea, ce mai trebuie să știi este faptul că poți realiza combinații de culori pentru exteriorul casei, însă și aici trebuie să fie respectate anumite limite. Concret, nu adăuga niciodată mai mult de trei culori în același spațiu, fie el exterior sau interior. Acest lucru va dăuna extrem de mult vizual și va lua tot farmecul construcției, indiferent de cât de frumoasă este aceasta. Poți consulta specialiștii pentru a te ajuta să iei decizia finală in alegerea culorilor de exterior.

Surse foto: pexels.com, pittsburghpaints.ro