Bucătărie verde – detaliile cheie pentru o amenajare de lux

Bucatarie-verde-detaliile-cheie-pentru-o-amenajare-de-lux.jpg

Bucătăriile moderne verzi sunt foarte populare în acest moment, iar designerii din toată lumea le consideră un statement pentru tot ceea ce înseamnă lux și rafinament. O astfel de bucătărie te poate inspira și îți poate transforma casa în locul tău preferat. Totuși, este foarte ușor să strici aspectul unei bucătării folosind verdele, pentru că este o culoare pretențioasă. De aceea, ai nevoie de câteva sfaturi și surse de inspirație pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor tale. 

Cuprins:

1. Bucătărie verde - de ce trebuie să ții cont pentru un rezultat spectaculos

Primul și cel mai important lucru în obținerea unui rezultat spectaculos constă în alegerea materialelor pentru finisarea pereților. Acestea trebuie să fie de calitate, să reziste la umiditate, să fie ușor de curățat și să mențină culoarea în timp. Pentru a te bucura de un rezultat premium, alege vopsea pentru bucătărie și baie rezistentă la mucegai. Un astfel de produs este special conceput pentru încăperile unde umiditatea este ridicată. În plus, face față cu brio petelor și zgârieturilor, ceea ce o face perfectă pentru bucătărie. Pentru aplicarea corectă a vopselelor lavabile, utilizează întotdeauna grund și amorsă. Aplicarea lor îți asigură un efect estetic amplificat, rezistența culorii, cât și durabilitatea finisajului.1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos-1.jpg
1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos2.jpg
1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos3.jpg

Dacă vrei să adaugi un plus de interes vizual, poți opta pentru texturi interesante pentru un perete accent, pe care îl poți realiza cu vopseaua lavabilă pentru interior. Aceasta este ecologică, cu cele mai mici emisii de substanțe toxice, având proprietăți antibacteriene și antimucegai.

1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos4.jpg
1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos5.jpg
1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos6.jpg
1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos7.jpg

De asemenea, trebuie să iei în considerare la combinația de culori din bucătărie pentru a te asigura că verdele pereților se îmbină armonios cu mobilierul, aparatura electrocasnică și alte elemente decorative. De exemplu, o mobilă de bucătărie verde cu crem se potrivește de minune cu electrocasnice nude, aurii sau negre.

1.-Bucatarie-verde-de-ce-trebuie-sa-tii-cont-pentru-un-rezultat-spectaculos8.jpg

Iluminarea joacă și ea un rol esențial în evidențierea culorii verzi a pereților. Asigură-te că ai suficiente surse de lumină, inclusiv iluminare generală și iluminare focalizată pentru zonele de lucru. 

2. Bucătărie verde mentă, smarald, olive și multe alte tonuri moderne - idei de amenajare

Verdele vine într-o varietate de nuanțe, așa că asigură-te că alegi un ton care se potrivește cu restul designului bucătăriei și care creează o atmosferă plăcută. De exemplu, poți opta pentru o bucătărie verde olive pentru o atmosferă mai relaxată sau o bucătărie cu verde smarald pentru a aduce energie și prospețime în spațiu.

2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare1-scaled.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare2.jpg

O bucătărie cu pereți verzi poate fi foarte atrăgătoare, dar este important să păstrezi ordinea și simplitatea în designul interior. Evită supraaglomerarea și optează pentru piese de mobilier și accesorii de calitate. Astfel, într-o bucătărie verde închis optează pentru mobilier în culori neutre, cum ar fi alb, crem sau gri deschis, pentru a crea un contrast plăcut cu pereții. În acest fel, încăperea va fi mai luminoasă și mai spațioasă. De asemenea, alege blaturi de bucătărie în nuanțe de marmură sau granit, care se vor îmbina bine cu verdele închis al pereților. Adaugă accesorii de bucătărie, cum ar fi prosoape, draperii sau decorațiuni în culori metalice, cum ar fi alama sau bronzul, pentru a adăuga strălucire și eleganță.

2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare3.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare4.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare5.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare6.jpg

De asemenea, o bucătărie verde fistic reprezintă o nuanță mai deschisă și mai caldă. Pentru asortare poți alege accente maronii pentru pereți. Această nuanță va aduce o atmosferă călduroasă și primitoare în bucătărie. Totodată, mobilierul în lemn natural sau în nuanțe de maro și bej se va potrivi bine cu verdele fistic. Fiind o nuanță mai aparte, te poți duce cu amenajarea într-o zonă vintage, retro sau boho chic. Depinde de cum îți dorești restul casei, dar și de stilul tău personal. Este foarte important să integrezi bucătăria în designul întregii case și să o adaptezi nevoilor tale. 

2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare7.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare8.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare9.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare10-scaled.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare11.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare12-scaled.jpg
2.-Bucatarie-verde-menta-smarald-olive-si-multe-alte-tonuri-moderne-idei-de-amenajare13.jpg

Cea mai populară alegere este o bucătărie verde cu alb. Însă, dacă vrei să ieși din anonimat să și alegi un design altfel, poți oricând să iei în considerare sfaturile și informațiile de mai sus. Așadar, bucură-te de o bucătărie verde oricum îți dorești! Nu uita faptul că cel mai important este să folosești materiale de calitate și, de ce nu, un designer priceput. Surse foto: pittsburghpaints.ro, unsplash.com, freepik.com, pinterest.com