Bucătărie gri - combinarea culorilor, idei și sfaturi utile

Bucatarie-gri-combinarea-culorilor-idei-si-sfaturi-utile.jpg

Griul este o culoare neutră și versatilă, care se potrivește bine cu multe alte culori. De exemplu, poți alege să îl combini cu nuanțe neutre, cum ar fi albul și bejul, pentru a crea un aspect elegant și minimalist. De asemenea, poți adăuga culori vibrante, cum ar fi galbenul, albastrul sau verdele, pentru a oferi un contrast puternic încăperii. 

Cuprins:

1. Bucătărie gri - sfaturi utile în amenajare

Astăzi, majoritatea designerilor aleg să creeze bucătării moderne alb cu gri, verde cu gri sau să facă alte combinații asemănătoare de nuanțe. Griul poate fi folosit atât pentru culoarea pereților, cât și pentru mobilier, electrocasnice sau alte obiecte de decor. Important este să alegi pe lângă o altă nuanță contrastantă, care să ofere un plus de culoare. 

Indiferent că este vorba despre o bucătărie cu gri închis sau deschis, pentru ca rezultatul să fie excelent, vei avea nevoie de vopsea lavabilă pentru interior de calitate premium. Acesta este cel mai important aspect atunci când vine vorba despre amenajare. 

De exemplu, la Pittsburgh Paints găsești vopsea ecologică, cu cele mai mici emisii de substanțe toxice. Acestea pot avea un finish lucios, satinat, mat sau eggshell. Toate produsele sunt premium, durabile, rezistente la pete și zgârieturi. 

1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare1.jpg
1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare3.jpg
1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare4.jpg
1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare5.jpg
1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare6.jpg
1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare7.jpg
1.-Bucatarie-gri-sfaturi-utile-in-amenajare8.jpg

2. Bucătărie gri cu alb, verde, bej și alte culori

Găsești mai jos modele de bucătării gri combinate cu diferite culori pentru ca tu să alegi combinația potrivită. 

 

Bucătărie alb cu gri

O bucătărie albă cu gri este o alegere modernă și elegantă. Această combinație de culori oferă impresia de curățenie și luminozitate. Există mai multe modalități în care poți integra aceste culori în designul bucătăriei tale. Poți alege să vopsești pereții într-un alb strălucitor, în timp ce accentuezi anumite zone cu o nuanță de gri. De exemplu, poți folosi un gri închis pe un perete de accent sau pe zona de fundal a unui bar. Într-o bucătărie albă cu gri ai posibilitatea să introduci accente de culoare prin intermediul obiectelor de decor, a electrocasnicelor sau a ustensilelor de bucătărie. Poți adăuga accesorii roșii sau albastre pentru a aduce puțină culoare în spațiu.

2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-alb-cu-gri-1.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-alb-cu-gri-2.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-alb-cu-gri-4.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-alb-cu-gri-3.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-alb-cu-gri-3.jpg

Bucătărie verde cu gri

O bucătărie gri cu verde reprezintă o idee perfectă pentru persoanele care iubesc natura. Poți experimenta cu diferite tonuri și texturi pentru a obține efectul dorit. Verdele se potrivește într-o bucătărie cu gri deschis sau închis, în funcție de preferințele personale. De exemplu, poți alege să vopsești un perete într-o nuanță vibrantă de verde. Acesta poate fi punctul focal al încăperii tale tale, în timp ce mobilierul și accesoriile în nuanțe de gri completează aspectul general. Nu în ultimul rând, o metodă simplă și frumoasă de a aduce verdele în bucătărie este prin utilizarea plantelor și florilor. Poți alege să amplasezi ghivece pe pervazul ferestrei, pe blatul de lucru sau chiar pe rafturile bucătăriei.

2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-verde-cu-gri-1.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-verde-cu-gri-2-1.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarie-verde-cu-gri-3-1.jpg

Bucătării gri cu bej

O bucătărie gri cu crem sau cu bej poate oferi un sentiment de eleganță și relaxare. Poți alege mobilierul într-o nuanță de gri și să vopsești pereții într-un bej deschis sau invers. Această combinație va crea un fundal cald și va permite mobilierului să iasă în evidență. Pentru a nu fi totul prea plictisitor și pentru a adăuga un plus de viață în încăpere, ai posibilitatea să aduci accente de culoare prin intermediul obiectelor de decor sau a ustensilelor de bucătărie. Poți alege accesorii și textile în nuanțe de verde, albastru sau chiar roz pal pentru a crea un contrast plăcut.


2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarii-gri-cu-bej-2.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarii-gri-cu-bej-3-1.jpg

Bucătării galben cu gri

Într-o bucătărie gri cu galben trebuie să existe o atenție foarte mare a detaliilor. În acest caz, galbenul ar trebui să fie pata de culoare din încăpere. De exemplu, poți alege electrocasnice galbene și scaune sau perne în nuanțe de galben pentru a crea un punct focal interesant. De asemenea, pune mânere sau butoane galbene pentru dulapuri și sertare și achiziționează accesorii galbene, cum ar fi boluri, farfurii sau ustensile de bucătărie.

2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarii-galben-cu-gri-1-1-1.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarii-galben-cu-gri-2-1.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarii-galben-cu-gri-3-2.jpg
2.-Bucatarie-gri-cu-alb-verde-bej-si-alte-culori-bucatarii-galben-cu-gri-4-1.jpg

Așadar, griul este o culoare versatilă care poate fi combinată cu multe alte nuanțe. Important este să se găsească un echilibru între acestea, pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos. Ia în considerare ideile de mai sus și bucură-te de bucătării moderne cu gri la fel ca în reviste!

Surse foto: Unsplash.com, pittsburghpaints.ro, Pinterest.com