Baie albastră cu alb – tips & tricks pentru un proiect de amenajare de revistă

Vopsire lemn - 7 bucati aliniate de lemn

Baia se numără printre cele mai importante camere a unei locuințe, fiind locul unde te poți relaxa cu o baie fierbinte după o zi grea de muncă, dar și unde majoritatea persoanelor își fac toaleta zilnică. Din acest motiv, este important ca această încăpere să fie amenajată exact după placul tău și să îți inspire un sentiment de liniște, siguranță și relaxare.

Dacă plănuiești să îți renovezi baia și te-ai gândit la un proiect de amenajare în albastru și alb, citește în continuare acest articol. Ți-am pregătit aici câteva sfaturi esențiale de vopsire a pereților, dar și câteva idei care îți pot servi ca inspirație.

Cuprins:

1. Baie albastră cu alb - câteva reguli și aspecte de care trebuie să ții cont în amenajare

Albastrul este o culoare clasică în ceea ce privește amenajarea băilor, ducând cu gândul la apă și cer. Atunci când este combinat cu alb, poți crea numeroase stiluri de amenajare în baia ta, de la un design mediteranean și până la unul vintage. Iată care sunt aspectele principale pe care ar trebui să le ai în vedere înainte de a demara procesul de renovare:

1.-Baie-albastra-cu-alb-cateva-reguli-si-aspecte-de-care-trebuie-sa-tii-cont-in-amenajare-2.jpg
1.-Baie-albastra-cu-alb-cateva-reguli-si-aspecte-de-care-trebuie-sa-tii-cont-in-amenajare-1.jpg
  • Gândește-te din timp util în ce stil ai vrea să fie pereții. Atunci când vine vorba despre baie, ai două opțiuni la dispoziție: faianța sau vopseaua. Dacă îți dorești un design clasic cu aer vintage, poți opta pentru gresie și faianță în nuanțe de albastru deschis. Dacă, în schimb, îți dorești o baie cu un aer modern, îndreaptă-te către vopsea specială pentru baie și bucătărie. Dacă alegi acest ultim scenariu, este foarte important să folosești vopsea lavabilă pentru interior de calitate, cu proprietăți anti-mucegai, pentru a te asigura că își va păstra aspectul estetic pe termen lung și va face față umidității și schimbărilor de temperatură.
  • Nu încărca prea tare cromatic încăperea. Mai ales dacă ai o baie de dimensiuni mici, este foarte important să nu o încarci cromatic foarte tare. Dacă îți dorești o baie amenajată în albastru și alb, alege una dintre aceste culori ca fiind dominantă și păstreaz-o pe cealaltă ca nuanță de accent. Spre exemplu, poți alege albastrul pentru podea și pereți și poți păstra albul pentru chiuvetă, vasul de toaletă, rama de la oglindă sau cadă.
  • Alege din timp obiectele de iluminat. Lumina este unul dintre cele mai importante elemente ale băii, mai ales dacă nu dispui de ferestre pentru lumina naturală. Gândește-te din timp util dacă îți dorești becuri clasice sau tip neon, dacă vrei lumină caldă sau rece și cum vrei să poziționezi corpurile de iluminat.

 

2. Baie în albastru cu alb - modele și idei de amenajare

Având în vedere multitudinea existentă de nuanțe de albastru și versatilitatea albului, care se potrivește în aproape orice combinație, ai la dispoziție numeroase opțiuni de asortare a culorilor în casă, baia fiind încăperea cea mai potrivită pentru astfel de asocieri. Iată care sunt propunerile noastre:

  • Eleganța absolută cu albastru închis și alb marmurat
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-alb-marmura.jpg
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-alb-marmurat-2.jpg
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-alb-marmurat.jpg

Dacă te numeri printre adepții eleganței și rafinamentului, o baie amenajată în albastru închis și alb marmurat se va potrivi cu siguranță preferințelor tale. Alege să vopsești pereții într-o nuanță de albastru marin și folosește marmură albă naturală sau materiale care o imită pentru chiuvetă și cabina de duș sau cadă. Alege corpuri de iluminat minimaliste sau industriale.

  • Design tip color block cu albastru, alb și negru
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-colorblock.jpg
.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-colorblock-1.jpg
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-colorblock-2.jpg

Dacă îți place să te joci cu nuanțele, poți opta pentru un stil de amenajare tip color block sau art deco. Folosește o nuanță rece de albastru pentru podea, alb pentru pereți și chiuvetă și negru pentru cadă și corpurile de iluminat. 

  • Amenajare ultra modernă printr-un perete de accent
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-perete-de-accent.jpg
2.-Baie-in-albastru-cu-alb-modele-si-idei-de-amenajare-perete-accent.jpg

Dacă îți dorești ca baia ta să fie amenajată predominant în alb, poți folosi această non-culoare în diferite materiale pentru întreaga încăpere, vopsind un singur perete într-o nuanță de albastru închis, ca element de accent. Poți alege marmură albă în diferite texturi pentru chiuvetă și cadă și poți alege bateriile accesoriile în nuanțe de auriu pentru un plus de eleganță. 

Combinația dintre alb și albastru se numără printre cele mai populare modele de amenajare a băilor. Este elegantă, rafinată, timeless și foarte ușor de pus în practică – totul depinde de stilul tău personal și de preferințele tale. Tu cum vrei să îți amenajezi baia?

Surse foto: Unsplash.com.