Baie albă – descoperă cum poți să adopți un stil modern și plin de eleganță

Baia este o încăpere importantă și, de aceea, este esențial ca aceasta să fie, pe cât posibil, o oază de relaxare, în care să te simți ca la propriul tău SPA. Însă, având atâtea opțiuni de design la dispoziție, poate fi dificil să alegi varianta ideală, care să te ajute să creezi acest cadru deosebit și unic. Așadar, înainte de a porni pe acest drum, este bine să-ți faci o idee cu privire la felul în care vrei să arate baia ta. Băile albe sunt la mare căutare, deoarece sunt elegante și luxoase, având un aspect imaculat și aparte. Dacă te tentează această idee, este necesar să te documentezi cu privire la elementele pe care le poți alege atunci când vine vorba despre amenajarea băii, în funcție de caracteristicile spațiului, dar și de preferințele tale. 

Cuprins:

1. Cum să amenajezi o baie albă modernă?

În cazul în care îți dorești să amenajezi o baie modernă, albul este o culoare perfectă, cu ajutorul căreia sigur nu vei da greș. Chiar dacă pare, la prima vedere, o nuanță banală, aceasta este liniștitoare și armonioasă, și poate fi un fundal perfect pentru alte detalii estetice, care pot face diferența dintre o baie banală și una cu adevărat originală și deosebită.  

Asortarea culorilor în casă este un lucru important, însă, atunci când pornești de la o baie decorată total în alb, lucrurile vor fi mult mai simple atunci când vei vrea să adaugi amănunte stilistice specifice unei băi de lux și alte detalii cromatice. 

În primul rând, înainte de toate, trebuie să alegi finisajele ideale pentru tine. Faianța este o variantă populară, deoarece se poate integra perfect în multiple tipuri de design. Fie că vrei să creezi un decor clasic, fie că vrei să ai o baie modernă sau în stil minimalist, faianța poate fi folosită pentru a amenaja pereții așa cum îți dorești. Poți opta pentru variante lucioase sau mate, în funcție de preferințele tale. De asemenea, poți alege faianță din porțelan, piatră naturală sau ceramică, dar și design-uri glazurate sau decorative. Dacă îți dorești un efect deosebit și original, poți încerca să creezi un mozaic inedit și unic, care să schimbe cu totul atmosfera din încăpere.

Totuși, dacă faianța nu este pe placul tău, poți opta și pentru vopseaua lavabilă. Există multe tipuri de vopsea pentru baie, pe care o poți alege. Orientează-te doar către produse de calitate, de la producători renumiți și experimentați. Selectează vopsea și amorsă pentru baie premium, dacă te hotărăști să zugrăvești baia într-un alb imaculat. De asemenea, poți crea un mix, între vopsea și faianță – poți aplica faianța doar de la jumătatea peretelui în jos, în vreme ce, în partea superioară, poți aplica vopseaua pentru interior. Nu uita să achiziționezi și grund și amorsă, pentru a pregăti suprafața în mod corespunzător. 

De asemenea, și gresia este importantă în orice baie, deoarece pardoseala scoate în evidență întreaga baie, reprezentând o suprafață amplă. Poți alege diferite texturi, forme și dimensiuni, fiindcă există pe piață o mulțime de tipuri de plăci (texturate, mate, lucioase etc.), pe care le poți integra cu ușurință în proiectul tău de design.  





2. Amenajare baie albă – Sfaturi și idei pentru o baie mică amenajată cu alb

În cazul în care ai de decorat o baie mică, sunt câteva sfaturi și idei pe care trebuie să le iei în considerare. Totuși, înainte de a te apuca sa amenajezi, alege nuanțe de alb potrivite. Albul poate varia în tonuri, de la alb pur la nuanțe mai calde sau mai reci. Alege o nuanță care se potrivește cu preferințele tale și cu stilul general al băii.

Apoi, pentru început, dacă îți dorești o baie amenajată în alb, trebuie să te gândești la metode prin care spațiul de mici dimensiuni să pară mai mare. De aceea, poți alege, de exemplu, un tip de duș walk-in, în loc de o cadă sau o cabină, deoarece acesta mărește spațiul din punct de vedere optic.

Chiar dacă albul este o culoare perfectă pentru o baie de mici dimensiuni, sunt și alte lucruri pe care le poți lua în calcul atunci când vrei să decorezi o baie în culoarea albă. De exemplu, poți opta pentru un vas de WC suspendat, dar și pentru spații de depozitare suspendate, așezate pe înălțime, până în tavan. În plus, și oglinzile pot mări spațiul din punct de vedere optic – așadar, poți crea un design inedit cu ajutorul acestora.

Un spațiu mic arată mult mai bine când este ordonat. Asigură-te că ai un loc pentru fiecare lucru și fii disciplinat în a menține baia curată și organizată. Poți adăuga și accente de culoare în baie prin prosoape, covorașe sau accesorii, pentru a evita un aspect prea steril.

În ceea ce privește lumina, instalează iluminat ambiental, funcțional și de accent pentru a lumina bine întreaga baie. Luminile cu LED pot fi integrate în mobilier sau oglinzi pentru a economisi spațiu.

În final, amenajarea unei băi mici în alb poate crea un spațiu elegant și luminos. Cu atenție la detalii și un design inteligent, poți face din baia ta mică un loc frumos și funcțional.



În concluzie, albul este o culoare foarte potrivită pentru o baie, mai ales dacă îți dorești ca rezultatul final să fie unul deosebit. O baie albă denotă eleganță și rafinament și se poate transforma, cu ușurință, într-o baie de lux. Așadar, nu ezita și orientează-te către această variantă atunci când pornești în căutarea designului ideal pentru baia ta!

 

Sursă foto: pixabay.com